onsdag 5 september 2007

SLOTT OCH VIN I UNGERN 11/9 - 18/9 2005

Efter övernattning på hotell Residens i Malmö och en härlig hotellfrukost, hämtades vi av Scandoramabussen. Efter mellanlandning vid Ollebo, där övriga resenärer anslöt, for vi iväg söderut över Öresundsbron. Genom Själland gick färden ner till Gedser, där vi bytte buss mot båt. Två timmar till sjöss med god tid för en smörrebröd satt gott. När vi kom till Rostock var vi både andligt och lekamligt förberedda för de kommande timmarna i bussen. De gick faktiskt förvånansvärt fort, tack vare mycket och intressant information, och med bensträckare varannan timme. Vår eminente chaufför Emanuel bidrog också, förutom med snabb och säker körning, till underhållningen. Rappa repliker och roliga historier avlöste varandra.

Framåt kvällningen passerade vi gränsen till Tjeckien, och klockan 19.58 var vi framme vid hotellet i Usti nad Labem. Vid niotiden blev vi serverade en trerätters middag. Fräscht och gott, men undan gick det. Sista tuggan var inte svald förrän tallrikarna försvann. Hela härligheten var överstökad på mindre än en timme. Fast eftersom alla var tämligen möra, så gjorde det inte så mycket att det gick undan. Men klockan tio, det strider mot alla naturlagar att dra sig tillbaka så dags, så en liten eftersittning fick det allt bli på Monicas och Bosses rum. Tyvärr var det rysligt lyhört, så vi störde grannarna och fick avsluta kvällen nere i foajén i stället. Måste försöka få rummen intill varandra i fortsättningen, så vi kan hålla oss i mitten och inte störa de som vill sova. Men när klockan var elva gav även vi upp, det skulle bli tidig väckning.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.