onsdag 5 september 2007

Gourmetresan /Sten Svenhage 2/10 - 12/10 2004

Bussresa till Tyskland - Frankrike - Italien -Tyskland med Sten G Svenhage


Äntligen randas dagen för avresa. Men ack så tidigt den randas, långt innan tuppen fått skorna på. Klockan 6 - på morgonen! - lämnade vi Trollhättan för den första etappen till Jönköping, där vi skulle möta upp vid bussen. Kallt och ruggigt, men med förväntningarna värmande i kroppen samlades vi 29 av 32 deltagare, varav ett flertal var gamla bekanta sen tidigare resa. När allt bagage var inpackat och vi själva placerat oss i bussen, gav vi oss iväg mot det första stoppet i Halmstad, där våra gamla Trollhättebekanta Britt Johansson och Elisabet Björk anslöt. Därefter raskt mot Helsingborg, där Karin Thellmark från Höllviken anslöt. Färjan över till Helsingör gick snabbt och elegant, liksom färden genom Danmark och färjan Rödby - Puttgarden. Nu började det verkligen kännas att vi var på väg, stämningen var hög, alla hade det bekvämt i den stora bussen som så snabbt och elegant framfördes av vår trevliga chaufför Sören, och en bit ner i Tyskland började allvaret med den första vinprovningen i bussen. Sten hade med sig ett rött vin som vi skulle försöka pricka in. En klurig historia - för mej i alla fall. Det visade sig vara en Syrah från Portugal, João Portugal Ramos. Men även om gissningen blev i vildaste laget - jag vägrar tala om vad jag trodde det var - så kändes det att vi nu var igång med detta allvarliga värv vi gett oss in på. Detta var det första vin av 103 som vi provade under resan.

Hur som helst så rullade bussen på, och framåt kvällen kom vi till Hildesheim, där vi skulle övernatta. Efter en god middag med ett antal trevliga viner till stöp vi i säng, hur man nu kan bli så rysligt trött av att bara sitta still. Men det var förståss den okristligt tidiga uppstigningen som var orsaken. Man stiger inte upp halv fem en lördagsmorgon ostraffat!

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.