onsdag 5 september 2007

Klassiska Vinresan / Sten Svenhage 29/9 - 9/10 2002

VINRESA TILL TYSKLAND - ITALIEN - FRANKRIKE


Tidigt söndag morgon gav vi oss iväg, 14 glada vinvänner från Trollhättan, för att sammanstråla i Jönköping med 24 likasinnade från övriga landet. (Lite överväldigande, kanske rent av lite skrämmande, var det nog trots allt för våra medpassagerare att vi var så många från Trollhättan.) Där embarkerade vi en härligt bekväm buss, som snabbt och elegant förde oss ut ur landet, med destination Vinländer.

Så snart den sista medpassageraren stigit på i Helsingborg, och färjan över sundet var överstånden, var det dags för resans första provning. Tre chiantiviner blev det, som ett litet smakprov av vad som komma skulle. Dessutom berättade Sten Svenhage, vår researrangör, om vin i allmänhet och resans förväntade vinupplevelser i synnerhet. Dagen gick snabbt, och framåt kvällningen hade vi kommit till Hamburg, där första övernattningen skulle ske. Trots den bekväma bussen var de flesta av oss ganska möra, så vi uppskattade att middagen serverades på hotellet. Sen var det inte några svårigheter att somna.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.