onsdag 5 september 2007

2002-10-02

Dagens resmål är Toscana, som vi väl alla ser fram emot med stor spänning. På vägen stannar vi några timmar i Verona, en, som det verkar, fantastiskt intressant stad. Tyvärr hinner man inte med så mycket på några stackars timmar, men vi hann i alla fall bese Julias balkong och den stora, mycket imponerande romerska arenan.

Efter några trevliga timmar på egen hand fortsatte vi mot Poggibonsi, där vi skulle tillbringa tre nätter på ett alldeles nytt och frächt hotell. Det var en mycket skön känsla att kunna ordna upp i bagaget i lite lugn och ro, det blir lätt rörigt, när det ska upp och ner för varje natt. Hur som helst, när incheckningen var avklarad bar det åter iväg, denna gången till Niccoló Machiavellis tillfälliga uppehållsort i början av 1500-talet. Där blev vi bjudna på en mycket intressant provning av toscanska viner, och därefter en rundvandring i det hus där Machiavelli bodde när han skrev Il Principe.

Efter avslutad rundvandring blev vi bjudna ner i den gamla restaurangen som låg i direkt anslutning till Machiavellis bostadshus, och där han tydligen tillbringat åtskillig tid. Det var en fantastisk gammal byggnad, och maten levde helt upp till de förväntningar vi hade. I lugn och ro åt vi oss igenom bönsoppa, pasta, kyckling-korv-lamm-fläsk med bönor, allt ledsagat av Chiantiviner, och slutligen en mandelskorpa med ett glas Vin Santo.

Så var ännu en mycket innehållsrik och intressant dag till ända.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.