onsdag 5 september 2007

2002-10-09

Vi lämnar Hamburg tidigt och tillbringar dagen på ungefär samma sätt som tisdagen. Det rullar på, och med avbrotten för färjeöverfarterna går dagen snabbt. På eftermiddagen är vi åter vid våra bilar i Jönköping, och den stora urlastningen påbörjas. Det var en imponerande hög med vinlådor vi hade lyckats samla på oss under resans gång, men snabbt och elegant fördelades det och lastades in i vars och ens bilar, och den sista biten hem kunde påbörjas. Sen var det rysligt skönt att lägga sig i sin egen säng!

Det har verkligen varit en mycket intressant och trevlig resa. 79 olika viner hann vi prova, mycket god mat har det varit och inte minst har vi gjort många nya, trevliga bekantskaper. Medelåldern var tämligen hög, närmre 60 än 50 skulle jag tro. Detta trots att det var med en ung kille från Stockholm, som hade fått Munskänkarnas resestipendium. Patrick visade sig vara en mycket kunnig och mycket trevlig bekantskap, som senare erkände att han varit lite betänksam inför ressällskapet, rent av lite fördomsfull. Men han erkände villigt och glatt att de flesta fördomar kom på skam, och det verkade som om han trivdes rätt bra med oss gamlingar. Vi trivdes i alla fall mycket bra både med honom och alla andra som var med, och förutom all seriös lärdom vi blev vid, så hade vi otroligt trevligt.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.