onsdag 5 september 2007

2002-10-04

Denna dag är det Florence som gäller. Till att börja med guidas vi runt med bussen, av en svensk kvinna som bott där i många år. Därefter var det egna övningar i några timmar, då vi strosade runt och beundrade den vackra staden. Några besökte Palazzo Antinori där god mat och goda viner serverades, andra ägnade dagen åt att bara titta och förundras, kanske uppblandat med lite shopping. Där finns verkligen otroligt mycket att se, så det gav verkligen mersmak. Florence åkte upp ett ansenligt antal pinnhål på listan över önskeresmål.

Efter detta stadssmakprov var vi alla mogna för att smaka av lite viner igen. Detta skedde på Fatoria le Sorgente, som låg strax utanför Florence. Där fick vi prova tre stycken viner, en Chardonnay / Sauvignon Blanc, en Chianti och en Cabernet Sauvignon / Merlot. Om jag inte missminner mig, var det här vi första gången råkade ut för ett korkskadat vin. Det var ju rysligt ledsamt för familjen Ferrari, ägarna, men i ärlighetens namn var det ganska intressant att se, hur otroligt snabbt det noterades av dem som blev serverade ur just denna flaska. Detta var också en provning på stående fot, och till detta serverades peccorinoost och olivbröd.

Men hur intressanta och trevliga än dessa provningar varit, både vad det gäller kultur eller vin, så kan man ju inte leva på det allena. Dags för nästa kulinariska utsvävning, som denna gång skedde på en lokal fiskrestaurang alldeles i närheten av vingården. Inte heller denna kväll gick vi hungriga från borden!

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.