lördag 7 juni 2008

Tisdag 19/9 2006

Tidigt upp och iväg, denna sista heldag på vår resa. Upp genom Tyskland till Hildesheim, denna trevliga lilla stad, som nog egentligen inte är så rysligt liten. En dryg timmes uppehåll för egna strövtåg och lunch. En synnerligen trevlig whiskeyaffär finns det strax intill torget också, som besöktes av ett flertal. Man kan ju inte enbart dricka vin och cognac, det bör ab-solut alterneras med en god whiskey då och då.

Vidare på vår färd norrut. Utanför Lübeck blev det ett uppehåll igen, denna gång vid ett bau-tashoppingcenter, där ytterligare ett antal euron byttes mot kassar med skiftande innehåll.

Och så till slut utav med var vi framme vid färjan i Travemünde och kunde gå ombord. Klock-an åtta samlades vi för den sista gemensamma middagen, Captain’s Buffé, där vi kunde äta oss mätta utan några problem. Vinet som serverades via tappkran var kanske inte helt i klass med vad vi vant oss vid den sista tiden. Men det är väl bara att acceptera att vardagen kryper närmre och närmre. Det blir kanske inte stora Bordeauxer och Bourgogner varje dag hädan-efter.

Resans sista natt tillbringades i en säng där fjädringarna tappert försökte ta sig ut i friheten, men det lilla obehaget lär väl snart vara glömt bland minnena av alla dessa fantastiska upp-levelser vi varit med om.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.