lördag 7 juni 2008

Måndag 18/9 2006

Avfärd klockan åtta, med sikte på Tyskland och Rheinhessen. Redan halv nio blev det vin-provning i bussen, två så helt omöjliga viner (i alla fall den ena), att Roger lovat bort halva sin buss om någon klarar det. Men han fick behålla den!

Lunch hos familjen von Opel och deras Schloss Westerhaus i Ingelsheim, där vi även fick prova deras viner. Första gången Sten är här, så det är lite av en test.

Först en ”välkomstdrink” av en något suspekt sekt. Eller var den bara för isande kall, helt en-kelt? Bara en massa syra, men tanken var ju god. Så genomgång av deras vinkällare, ut-märkt presenterade av deras Nya Zeeländska vinmakare Paul. En helt annan typ av vineri än andra vi besökt, definitivt mindre automatiserat och moderniserat, även om vinmakaren be-rättade att han så snabbt det bara låter sig göras byter ut allt det gamla mot modernare vari-anter, både tankar och maskineri.

Efter genomgång av det lilla vineriet satte vi oss till bords och fick prova två av deras viner. Sedan serverades det en väldigt god och trevlig kall buffé med charkuterier, ost och bröd. Till detta fick vi prova ytterligare fyra viner, varav ett underbart eiswein som alla föll pladask för. Men vid de följande inköpen tog just detta eiswein slut, så på vinst och förlust köpte vi ett an-nat.

När alla fått vad de ville ha och vi och våra nyförvärvda flaskor packats in i bussen var det inte långt till nästa ställe. Bara tvärs över Rhen, från Rheinhessen till Rheingau och Domde-chant Werner i Hochheim.

Ett fantastiskt ställe där vi blev mycket trevligt mottagna av Dr F W Michel, Werner himself, som på utmärkt svenska berättade lite om sin vingård och därefter ledde oss igenom en här-lig provning, tillsammans med sin fru(?).

När även denna var klar märktes en tydlig matthet hos församlingen. Det var ju resans sista vingårdsbesök och nu längtar vi bara hem med alla godsaker vi samlat på oss under resans gång.

Incheckning på utmärkt hotell i Rüsselsheim, packa om bagaget så det bara blir handbagage i morgon kväll på båten, och så avsluta kvällen med middag.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.