lördag 7 juni 2008

Söndag 17/9 2006

Avfärd från Beaune kl 8, med kosan ställd mot Alsace. I dag har vädret åter fuktat till sej, men i bussen far vi inte illa. Vid halvtolv tiden når vi Alsace och kör genom de små byarna tills vi når Riquewihr där det blir lunchuppehåll. Nästan tre timmar fick vi på oss, och i hällande regn genomforskar vi stadens souvenirbutiker. En tarte flambé till lunch på en trevlig restaurang hinner vi också med.

Efter detta uppehåll var det bara några minuters färd till Ribeauville och incheckning på hotell La Tour. Även här får vi några timmar för egna övningar, upptäcktsfärd i stan eller vila på rummet.

Klockan sex var det åter dags för lite allvar, provning hos Louis Sipp, där Etienne Sipp och hans fru Martinne presenterade deras olika typer av vin med stor inlevelse och entusiasm.

Två timmar senare vandrar vi vidare, till restaurang Ami Fritz, där sedvanlig choucrout serve-ras tillsammans med vin från Louis Sipp. Det var väl troligtvis sista gången vi äter detta här, och det är väl knappast något jag kommer att sakna.

Det är valdag i dag, så viss rapportering via diverse sms får vi, men utgången verkar något oklar. Men det visar sig väl så småningom.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.