lördag 7 juni 2008

Lördag 9/9 2006

Nu börjar det! I frukostmatsalen träffade vi på Hillevi och Leif från Falun, de enda av medre-senärerna vi åkt tillsammans med tidigare. Jättetrevligt!

Efter frukost var det bara att samla ihop sig och gå till bussen. Ilastning kunde ske från 8.30 och avresan var satt till kl 9.00. Men redan 20 minuter i 9 satt alla på sina platser, allt bagage var också på plats och inräkningen avklarad. Ingen dålig start på resa, att komma iväg 20 minuter före utsatt tid.

Sten berättar lite om vad som komma skall, milen rullar undan och i Helsingborg ansluter de tre sista resenärerna.

Snabb färjetur över till Helsingör, snabbt och elegant förflyttas vi genom Danmark och kom-mer så småningom via färjan Rödby – Puttgarden till Tyskland.

Denna vår första dag tillsammans är naturligtvis som gjord för att lära känna varandra, och till hjälp får vi vår första vinprovning. Åtta och åtta satt vi längst bak i bussen, presenterade oss och provade två vita viner. De andra sju jag hamnade tillsammans med klarade det naturligt-vis, men inte jag. Tycker jag blir sämre och sämre på det praktiska. Ganska deprimerande, men vad då, bara att ligga i och hoppas på bättring.

Vid halv åtta var vi framme i Bad Nenndorf och hotell Tallymann. Efter att vi installerat oss på rummen samlades vi vid restaurangen kl åtta, där det serverades en fördrink i form av en sekt. Mycket torr och god, även om vi inte riktigt fick kläm på druvsammansättningen.

Därefter serverades middagen med fyra viner. Maten var väldigt god och vinerna var också mycket bra, var och en på sitt sätt. Med mycket mat och trevligt sällskap rann timmarna iväg snabbt, men vid elvatiden gav vi upp och drog oss tillbaka.

Inga kommentarer:

Om mig

Fånigt stolt mormor till Alex och Tristan och farmor till Poppy och Eddie, entusiastisk men inte särskilt skicklig stickare och Munskänk sen ett antal år. I am a very proud grandmother of Alex, Tristan, Poppy and Eddie, entusiastic but not very skilful knitter and very interested in wine.